2013-05-10 15:15:55• hírek • Póti Orsolya

Vendégeket fogad a Kölcsey

A Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban május 10-12. között két pályázat munkálatai a is zajlanak. A Hajdúböszörményi Bocskai Gimnázium diákjai és tanárai már csütörtöktől, a nyíregyházi Kölcsey Gimnázium diákjai és tanárai pedig péntektől az iskola vendégei.

A Határtalanul! program lehetőséget nyújt arra, hogy a partneriskolák diákjai és tanárai jobban megismerjék egymást különféle érdekes foglalkozások, vetélkedők és kirándulások keretében, illetve, hogy megismerjenek egy idegen várost, egy új iskolát és barátságokat alakítsanak ki.

A napokban a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium két iskola diákjait és tanárait fogadja, akiknek számtalan érdekes rendezvénnyel készültek.

A Hajdúböszörményi Bocskai Gimnázium diákjai és tanárai május 9-én, csütörtök késődélután érkeztek Szatmárnémetibe. A vendégeket Pataki Enikő, a Kölcsey igazgatónője köszöntötte, majd bemutatta nekik a szatmári főgimnáziumot. Ezt követően Muzsnay Árpád, az EMKE alelnöke tartott előadást Szatmár irodalmi hagyományainak ápolásáról, egy kis szünet és a vacsora után pedig Cserey Csaba dobkoncertje várta a diákokat, tanárokat.

A hajdúbözörményi vendégeket pénteken változatos program várta: 10 órától önkéntes munka, kisgyerekekkel való foglalkozás, virágültetés zajlott a Kölcsey Ferenc Óvodában, 12 órától a Püspöki Palotába és a kápolnába látogatott a csapat, ebéd után város néző csapatjátékra került sor, este pedig irodalmi plakátokat készíthetnek a diákok, 20.30 órától pedig Petőfi-dalokat tanulhatnak Méhes s Kati színművésznővel.

Szombat reggel irodalmi kirándulásra indulnak a diákok és a tanárok: Erdődre, Misztótfalura, Koltóra és Nagybányára látogat a csapat.

A nyíregyházi Kölcsey Gimnázium diákjai és tanárai péntektől a Kölcsey vendégei. Ők délután 5 óra indulnak a városnéző játékra, este ők is Petőfi-dalokat tanulhatnak a színművésznővel, majd táncházba mennek. Szombaton őket is kirándulás várja: megnézik a majtényi emlékművet, a kaplonyi Károlyi-kriptát, a Károlyi-kastélyt, az Ady-emlékházat, majd ellátogatnak Tasnádra, Sződemeterre, Ákosra és Erdődre is. Vasárnap a nyíregyháziak számára is megrendezik az irodalmi kirándulást a Koltó - Nagybánya útvonalon.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: